Weer Schotland

Het weer in Schotland is over het algemeen regenachtig. Omdat Schotland aan 3 kanten omringd is door water zijn weersvoorspellingen lastig te doen en schommelt het weer namelijk nog wel eens. Voor het mooie zonnige weer hoeft u Schotland dan ook niet te bezoeken, want de kans dat u een regenloze vakantie heeft is nihil. De meeste kans op een enigszins regenloze dag is aan de oostkust van Schotland. Hoe verder u naar het Noorden/Noord-Westen van Schotland gaat hoe groter de kans is dat het weer in Schotland nat is. Volgens een ruwe schatting regent het ongeveer 250 dagen per jaar.

Gelukkig zijn er ook wel genoeg zonnige momenten in Schotland tussen de regen door. Zeker in de zomer kent Schotland toch lekker weer van 20+ en is het perfect om er eens lekker op uit te gaan en de bergen in te trekken. De droogste maanden in het jaar zijn toch wel de zomermaanden namelijk, denk hierbij aan de periode van Mei t/m September.

Top 10 reizen naar Schotland.

Rondreis legendarisch Schotland met TUI
655.00
schotland reizen
Diverse autovakanties door Schotland
209.00
schotland reizen
Kras rondreizen Schotland
Diverse prachtige rondreizen door Schotland verzorgd door Kras vakanties. Kras vakanties bied diverse soorten vakanties aan naar Schotland. Of u nu op zoek bent naar een City trip Schotland, een auto rondreis of een compleet verzorgde Busreis.
315.00
schotland reizen
7 daagse busreis Schotland. Verblijf in de King Robert Hotel en geniet van het prachtige Schotland!
495.00

8 dagen execursie door de Schotse Lowlands - De minder bekende kant van Schotland maar hierdoor zeker geen slechte ervaring want er is meer in Schotland te zien dan alleen de hooglanden.
275.00

11 dagen rondreis door de Schotse Hooglanden - Een beleving opzich door de ongerepte natuur van Schotland met de prachtigste omgevingen en de beste Schotse Whiskey, de reis neemt u mee langs Edinburgh, Inverness en het beroemde meer van Loch Ness.
375.00